First blog post

This is your very first post. Click the Edit link to modify or delete it, or start a new post. If you like, use this post to tell readers why you started this blog and what you plan to do with it.

post

Advertisements
Featured post

Cara untuk move on?

Hey gais

memandangkan ini adalah my first writing, i wanna share to all of you about how to move on. Ya. MOVE ON.

Biasanya kalau cakap move on ni, of course lah pasal cinta? Hahahaha. I dont know. For me, it stands for that. Ya. For me lah, it was really damnly extremly hard. HARD. You know what, move on is the easiest thing actually. It was depends on someone. Ada orang dia sendiri bermasalah untuk move on. Yalah. Bertahun bercinta lepastu nak kena move on macamtu ja? What the heck. Eh terbold pula. Hahaha. So, there are so many thing can make you move on. And its really do need a lot of times. Serious talk. Depends on your inside strenght jugak.

First, kalau boleh, elakkan daripada dengar lagu lagu jiwang. Or lagu yang boleh membuatkan you gais teringat dekat dia. You know what, when you hear it again and again, you put your heart and yourself in a really danger position. And it will harm you. So kalau boleh, avoid yourself from being put in that situation.

Second, kalau boleh elak lah diri tu daripada pergi ke tempat tempat yang you gais pernah pergi bersama dengan dia. Benda ni pun menyakitkan dan mendera hati tu. Yalah. Helok helok ja pergi kat tempat tu, lepastu teringat pernah makan sama sama kat situ, jalan jalan kat situ, lepak kat situ, first meet kat situ (fuh) . dan kalau tu shopping mall, takpayah pergi terus. Kang tiba tiba nangis dalam mall, malu. Nanti orang ingat you hilang mak pulak. Hahahahah. Kalau tu hotel? Wait. What are you gais doing in the hotel? Jangan nak setan sangat. Hahhahahaha. Senang kata carilah tempat lain. Berlambak lagi lah tempat yang ada kat tempat tu uolls. Hahahahah.

Third thing is, aaaa i should put it at the first tadi. Sebab benda penting. JANGAN TINGGAL SOLAT GAIS. JANGAN PUTUS BACA AL QURAN. Sebab bila you cari Allah, insyaAllah, you takkan fikir dah pasal dia. You akan start enjoying your life. Bila you bukak al Quran pulak, you tengah isi balik, bagi makan balik dekat rohani you tu. Okay? Remember that.

Fourth thing is.. Spend your time with yourself and friends! awww. It will be an awesome time for yourself. When you enjoying your life, you will forget him. Hidup ni memang kena enjoy tapi jagalah batas tu. Jangan dajjal sangat. Hahahahaa. Means kat sini, cuba untuk tak berseorangan for a quite sometimes. Kadang kadang, memori tu datang tanpa diduga haaa. Dah lah salam tak bagi hmm.

Last not least, cari buku MOVE ON 27 HARI by THE FAIZ IBRAHIM. I dont know but maybe it will guide you more better? Maybe hee. I pun belum dapatkan dan belum baca pun lagi buku tu. Tapi dah banyak feedback i tengok kat twitter apa semua. Bagus katanya. So try lah. May it will help you. Selebihnya minta pada Allah. Jangan sombong. Ha.

So thats all for today. See you gais in another blog

have a great day

If ada nak request untuk apa apa, boleh conment hahaha

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑